Uspešni muškarci koji vežbaju jogu

Nekada davno, kada je nastala, jogom su se bavili samo muškarci. Smatralo se da su žene isuviše nežne i krhke da bi mogle da izvode komplikovane joga položaje. Čak i danas, u Indiji, učitelji joge su uglavnom muškaci.

Što se ostatka sveta tiče, tu je priča nešto drugačija. Jogu praktikuju sportisti, menadžeri, uspešni i poznati muškarci kojima je ona vid opuštanja, oslobadjanja od stresa, orudje da budu uspešniji u svojim profesijama i jači kao ličnosti.

 

Novak Djoković

Najbolji teniser na svetu Novak Djoković stalno ističe činjenicu da mu je joga pomogla pri razvijanju fizičke i mentalne snage, da je uz pomoć joge naučio pravilno da diše i poboljšao celokupan nastup na terenu. Joga zahteva veliku smirenost i funkcionisanje u tišini, pa se Nole kako sam kaže, trudi da je radi svakodnevno.

djokovic-joga

 

Stefan Milenković

Naš violinista kaže da je joga u njegovom slučaju apsolutna potreba kao i da je održavanje psihofizičke kondicije kod njega od vitalnog značaja, jer zbog obaveza i načina života stres može veoma lako da preuzme glavnu ulogu. Joga ga uvek vraća u sadašnji trenutak i zato se on uvek vraća jogi.

stefan-milenkovic-joga

 

Kolin Farel

Irski glumac Kolin Farel koji je važio za lošeg holivudskog momka, zaljubio se u jogu nakon višegodišnjeg poročnog života. Poznat po koketiranju sa drogama i alkoholom, Farel je spas našao u meditaciji i istezanju.

Kolin Farel Joga

 

Vudi Harelson

Jedan je od prvih holivudskih glumaca koji je počeo da propoveda zdrav način života. Vežba jogu i tai ci, zdravo se hrani i ima organsku farmu na Havajima.

Vudi-joga

 

Adam Levin

Pevač grupe Marun 5 obožava jogu. On kaže da veče pre koncerta barem sat posveti vežbanju joge, kako bi skupio dovoljno energije za pevanje, igranje i suočavanje sa fanovima. Zbog toga se u bekstejdžu uvek nalazi posebna soba sa natpisom “joga”.

Nekada je slobodno vreme provodio u teretani, ali kaže da je tada bio na dobrom putu da se pretvori u čudovište, jer su tegovi njegov vrat učinili širokim. Kada je otkrio jogu, ostao joj je veran, jer kako kaže joga uzima ono što već imate i oblikuje ga, što daje mnogo prirodniji izgled i osećaj.

Adam-Levine-yoga

 

Sting

Kao muzika, joga je putovanje, dovoljno dugo da uvek napredujete i učite. Tu nema kraja. Sting jogu praktikuje vise od 20 godina. “Joga smiruje i usredsredjuje um, daje mi više energije i, tako postajem produktivniji. Za mene, joga je postala više nego samo vežba, u jogi se radi o kontroli, disciplini, emocijama, a to su korisna oruđa za bilo kog umetnika.“

sting

 

Metju Mekonahi

Jogu praktikuje sa svojom suprugom, a često ga uslikaju kako vežba na plaži.

metju

 

Robert Dauni Junior

Jedan od najplaćenijih glumaca na planeti po izboru magazina Forbs tvrdi da mu je joga pomogla da se ponovo vrati na pravi putu svom životu. Dugo se borio sa zavisnošću, a jogu je otkrio dok se spremao za ulogu Ajron Mena.

robert joga

 

Rasel Brend

Komičar i bivši suprug Kejti Peri otvoreno govori o borbi s narkomanijom koju je imao u prošlosti. Sada je vegan, a heroin je ostavio i okrenuo se zdravom životu pre više od jednu deceniju. Brend se bavi meditacijom i kundalini jogom.

Russell Brand

 

Košarkaši LA Lakers-a

Kolektivno se bave jogom nekoliko puta nedeljno, u sklopu redovnih treninga. Joga ovim košarkaškim profesionalcima pomaže da se smire i povećaju ravnotežu i koordinaciju pokreta, kao i da spreče povređivanje tokom igre.

kosarkasi-i-joga

 

 

 

Share