Večeras imam dejt

 

Ponedeljak je simbol novog početka. Zašto ovog ponedeljka ne bismo uveli nov ritual u našu svakodnevicu? Svaki ponedeljak uveče izdvojite za sastanak. Kada vas upitaju (kolege, prijatelji, voljena osoba..): „Šta radiš večeras?“ vi im uz misteriozni smešak odgovorite: „Večeras imam dejt.“

Jedno veče u nedelji rezervišite i provedite ga u društvu osobe na koju se uvek možete osloniti. Osobe koja je uvek tu za vas, i u dobru i u zlu. Neka to bude ritual, igra koju planirate unapred i ljubomorno branite od svih uljeza. Nikoga ne pozivajte na taj sastanak. Veče provedite sami sa sobom, u toplini svoga doma i radite samo ono što vam prija. Ugađajte sebi, slušajte svoj unutrašnji glas. Mislite o tom sastanku kao o svojevrsnoj čaroliji, isplanirajte ga do detalja, iščekujte ga i radujte mu se. Istražite ono što vas zanima, ali iznad svega se trudite da provedete kvalitetno vreme sa sobom. Naporan dan na poslu, stres i ubrzan tempo života nas iscrpljuju. Postepeno. Neprimetno. Konstantno. Zato je potrebno da naučimo kako da sami sebe napajamo pozitivnom energijom.

 

Miris cimeta i topli napitak

Razmazite sebe makar na jedno veče. Skuvajte sebi čaj koji volite, zaboravite na dijetu i počastite se onim ukusnim kolačima ili čokoladom.

Joga Novi Sad Mirjana CAJ

Mirišljave sveće

Izaberite omiljenu boju i miris, upalite sveće i prigušite svetla. Neka plamen treperi oko vas, a vi se prepustite mirisu sveće i ukusu čaja. Pošto je napolju prava zima, a praznici skoro prošli, odaberite neki od mirisa koji u vama bude praznično raspoloženje.

 

Muzika kao podloga

Izaberite neku laganu, opuštajuću muziku, ili nešto brzo, glasno, dinamično što vas podstiče na djuskanje, ustanite i zaigrajte. Ionako vas niko ne gleda.

 

Omiljeno mekano ćebe

Neka ovaj sastanak dobije notu luksuza, a opet, neka bude udoban, mekan i topao. Baš onako kako zaslužujete.

Joga Novi Sad Mirjana citanje

Vi ste centar sveta. Zaboravite na sve, osim na sebe

Ugasite mobilni telefon, sklonite tablet, i lap top. Priuštite sebi nešto drugačije od onog na šta ste navikli. Ludnicu ostavite za ujutru. Neće svet stati ako ne budete neprekidno proveravali sms i mail. Naučite da budete sami sa sobom.

 

Topla kupka i knjiga

Ovo je vaše veče i zato ga iskoristite na najbolji mogući način. Uživajte u toploj kupki ili tušu, stavite masku na lice i kosu i konačno pročitajte onu knjigu za koju nikada nemate dovoljno vremena.

Joga Novi Sad kupka

Share

One comment on “Večeras imam dejt”

  1. Mimi
    June 22, 2024 at 4:09 pm

    Draga Alisa, nadam se da će ti to preći u navuku i svojevrsni ritual 🙂

Comments are closed.